Exkluzív interjú: hosszú sorokban tartanak az autók a magyar határ felé

Dankai Péter kárpátaljai magyar újságíró szerint pánik ütötte fel a fejét Beregszászban.

2022. február 24., 10:10

Szerző:

Pánikhelyzet alakult ki Beregszászon, állítja a lapunknak megszólaló Dankai Péter. A kárpátaljai magyar újságíró szerint mindenki benzint akar vásárolni, mindenki tele akarja tankolni az autóját a környezetében, a benzinkutak tele vannak. 

„A határátkelők Magyarország felé dugig vannak autósokkal, többen gyalog jönnek át, a bankokat is ellepték az emberek. Kárpátaljától mintegy 250 kilométerre fekvő Ivano-Frankviszkt is bombatámadás érte”

– mondta Dankai. Arról is beszélt, hogy a behívóktól nem kell félnie azoknak, akik 2014-ben nem kötöttek szerződést az ukrán állammal. Dankai szerint a haderő mobilizációja azt elkövetkezendő órákban várható. Dankai elmondta, hogy az ún. szakadár köztársaságokat már teljes mértékben megszállta az orosz haderő.

„Isten tudja mi lesz a háború kimenetele. Totális, vagy Putyin megelégszik a szakadár régiókkal.  Kárpátaljáról nem mindenki jönne át Magyarországra, de érezhetően tömegek pánikoltak be”

– mondta Dankai Péter. 

(Borítókép: A rendőrség munkatársa ellenőrzi egy Ukrajna felé kilépő, vendégmunkásokat szállító kisbusz utasainak okmányait a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhelyen 2020. március 15-én. Fotó: Balázs Attila / MTI)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).