Kiderült a koszovói támadó indítéka

Az lövöldözésben hárman haltak meg, köztük két gyermek.

2021. november 27., 08:16

Szerző:

Bosszúból cselekedhetett az a fiatal férfi, aki péntek este tüzet nyitott Koszovóban egy iskolabuszra megölve két gyereket és egy felnőttet – közölte a Kurir című helyi lap. Értesüléseik szerint az elkövető előzőleg illetlenül viselkedett a buszon, zaklatva a lányokat. A sofőr és az ellenőr ezért leszállíttatta a járműről. A fiatal férfi megvárta, míg a busz visszafelé indult és tüzet nyitott rá egy gépkarabélyból, írja az MTI.

Az NTV orosz hírtelevízió szerint a koszovói rendőrség is bosszúból elkövetett cselekményt, nem pedig terrorcselekményt sejt a háttérben. Az eset Gllogjan településen történt. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a golyózáporban életét vesztette a buszsofőr és egy 17, illetve egy 19 éves diák. A maszkos elkövető elmenekült a helyszínről, nagy erőkkel keresi őt a rendőrség. A helyi sajtó értesülései szerint a buszon utazó diákok albán nemzetiségűek voltak.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.