Börtönlázadás tört ki Svédországban

Kebabos pizzát követeltek a túszejtők.

2021. július 22., 07:51

Szerző:

Túszokat ejtettek rabok a Stockholmtól nagyjából száz kilométerre nyugatra található Hällby börtönében. A két fegyenc a börtönőrök egyik helyiségében barikádozta el magát letakarva a megfigyelőkamerákat, és helikoptert követeltek szökésükhöz. Az Aftonbladet című svéd lap úgy tudja, hogy a túszejtők borotvapengékkel ejtették túszul a biztonsági személyzet két tagját, egy nőt és egy férfit.

Az egyik foglyuk szabadon engedéséért cserébe kebabos pizzát követeltek a rabtársaknak. Állítólag teljesítették a követelést.

A két túszt időközben sikerült kiszabadítani, a túszejtő rabok pedig ismét rácsok mögé kerültek.

A hatóságok tanácstalanok, hogy történhetett meg a túszejtés, hiszen a 98 férőhelyes Hällby fegyintézet a legmagasabb biztonsági fokozatú börtönök közé tartozik Svédországban. A svéd hatóságok azt közölték, hogy a kétrendbeli emberrablással vádolt két gyanúsítottat átszállították a rendőrség Eskilstunában található főkapitányságára.

(Kiemelt kép: Rendőrök a Hallby börtön előtt 2021. július 21-én, miután két rab túszul ejtett őröket a svédországi Eskilstuna közelében lévő fegyintézetben. Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Per Karlsson)