Bőröndben felejtett gyermekek holttestére bukkantak

Már több éve halottak lehettek.

2022. augusztus 18., 17:47

Szerző:

Gyilkossági ügyben indított nyomozást az új-zélandi rendőrség, miután egy család két gyermek maradványaira bukkant két dél-auclandi aukción vásárolt bőröndben – olvasható a CNN cikkében. A család természetesen nem hozható összefüggésbe a gyermekek halálával, de érthető módon felkavarta őket a holttestek felfedezése.

Tofilau Faamanuia Vaaleua nyomozó elmondta, hogy a feltételezhetően 5 és 10 éves gyerekek már 3-4 éve hunyhattak el. A maradványokat most vizsgálják, hogy meghatározhassák a gyerekek személyazonosságát. A rendőrség az Interpollal együttműködésben tengerentúli szervezetekkel is felvették a kapcsolatot, de az első vizsgálatok alapján valószínű, hogy az áldozatok Új-Zélandról származnak. 

„Mélyen együtt érzek az áldozatokkal és a családjukkal. A rokonok talán még most sem tudják, hogy a szeretteik elhunytak” – tette hozzá a nyomozó. A gyilkosság és a holttestek maradványainak felfedezése között eltelt hosszú idő miatt a rendőrségnek nincs könnyű dolga. Az aukciót tartó raktáros cég is segíti a rendőrség nyomozását.

Kiemelt képünk illusztráció. (Forrás: Shutterstock.)

Krisjanis Karins lett kormányfő pártja, az Új Egység nyerte a parlamenti választásokat Lettországban a szavazatok 18,9 százalékával – tájékoztatott a helyi választási bizottság vasárnap reggel, miután összesítette a szavazatok 95 százalékát. A második helyen a Zöldek és Földművesek Szövetsége végzett a voksok 12,8 százalékával. A három párt – a Lettországi Zöld Párt, a Lett Regionális Szövetség és a Liepaja Párt – választási szövetségéből létrejött Egyesített Lista (AS) 11 százalékot szerzett.