Bőröndben felejtett gyermekek holttestére bukkantak

Már több éve halottak lehettek.

2022. augusztus 18., 17:47

Szerző:

Gyilkossági ügyben indított nyomozást az új-zélandi rendőrség, miután egy család két gyermek maradványaira bukkant két dél-auclandi aukción vásárolt bőröndben – olvasható a CNN cikkében. A család természetesen nem hozható összefüggésbe a gyermekek halálával, de érthető módon felkavarta őket a holttestek felfedezése.

Tofilau Faamanuia Vaaleua nyomozó elmondta, hogy a feltételezhetően 5 és 10 éves gyerekek már 3-4 éve hunyhattak el. A maradványokat most vizsgálják, hogy meghatározhassák a gyerekek személyazonosságát. A rendőrség az Interpollal együttműködésben tengerentúli szervezetekkel is felvették a kapcsolatot, de az első vizsgálatok alapján valószínű, hogy az áldozatok Új-Zélandról származnak. 

„Mélyen együtt érzek az áldozatokkal és a családjukkal. A rokonok talán még most sem tudják, hogy a szeretteik elhunytak” – tette hozzá a nyomozó. A gyilkosság és a holttestek maradványainak felfedezése között eltelt hosszú idő miatt a rendőrségnek nincs könnyű dolga. Az aukciót tartó raktáros cég is segíti a rendőrség nyomozását.

Kiemelt képünk illusztráció. (Forrás: Shutterstock.)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.