Videó – Bombafenyegetés miatt az Easyjet egyik járatát vadászgép kísérte a leszállásig

Az Easyjet Londonból Menorcára tartó EZY8303-as járatát vasárnap egy spanyol vadászgép kísérte a célállomására, miután egy brit fiatal azzal viccelődött, hogy bomba van a fedélzeten.

2022. július 4., 19:17

Szerző:

A spanyol légierő F-18-as vadászgépe kísérte a leszálláshoz az Easyjet Londonból Menorcára tartó gépét, miután egy brit 18 éves azzal viccelődött közösségi oldalán, hogy bomba van a repülőgépen – írta a Reuters.

A 18 éves fiatal – aki öt barátjával együtt utazott – az éjszakát börtönben töltötte, és bírósági meghallgatásra vár – közölte a spanyol polgárőrség szóvivője.

A katonai repülőgépek általában akkor tartóztatják fel a polgári repülőgépeket, ha a földi légiforgalmi irányítás elveszíti velük a kapcsolatot, vagy ha a repülőgépet és az utasokat fenyegetés éri, akár bombariadó, gyanús tárgy vagy terrorista tevékenység miatt.

Az EasyJet járata 13 órakor indult a londoni Gatwick repülőtérről, körülbelül félórás késéssel, nem sokkal 17 óra előtt biztonságosan landolt a Baleár-szigeteken található Menorca repülőterén, és egy biztonsági területre kísérték.

Ott letartóztatták a tinédzsert, és két órán keresztül egyenként leszállították az utasokat, akiket arra kértek, hogy azonosítsák csomagjaikat, hogy a kutyák és a tűzszerészek ellenőrizhessék őket – közölte a polgári gárda.

(Kiemelt kép pillanatkép. Forrás: Twitter)

Moszkva hétfőn bejelentette, hogy felfüggeszti az új START-szerződés által lehetővé tett amerikai ellenőrzéseket az oroszországi katonai helyszíneken. A 2010-ben aláírt, kulcsfontosságú orosz-amerikai megállapodás kölcsönösen lehetővé tette a két fél számára a másik ország katonai helyszíneinek rendszeres ellenőrzését.