Bloomberg: Az unióban nem engedélyezett vakcinák is bekerülhetnek az EU oltási igazolványába

Az unió által javasolt terv szerint az igazolvány csak átmenetileg lenne érvényben, a járvány végén megszüntetnék - írták.

2021. március 10., 06:06

Szerző:

Az Európai Bizottság javaslata szerint az Európai Unió oltási igazolványába bekerülnének azok a vakcinák is, amiket csak tagállami szinten engedélyeztek – írta a Bloomberg alapján a hvg.hu.

Az igazolvány három dokumentumból állna: szerepelne benne, hogy az illető melyik vakcinából kapott és mennyit, tartalmazna egy friss teszteredményt, és azt, hogy az igazolvány tulajdonosa átesett-e a fertőzésen, és ha igen, mikor - írta a lap anonim forrásra hivatkozva.

Az igazolványban szerepelne még az illető neve, az útlevél vagy személyi igazolvány száma és születési ideje is. A javaslat szerint az igazolványt digitális vagy papír alapú lenne.

Az Európai Bizottság abban bízik, hogy a nyárra talpra áll a turizmus, ehhez az szükséges, hogy a tagállamok polgárainak legalább 70 százalékát beoltsák.

A lap hangsúlyozza, hogy a javaslat még változhat a jövőben.

Az unió által javasolt terv szerint az igazolvány csak átmenetileg lenne érvényben, a járvány végén megszüntetnék.

(A kiemelt képünk illusztráció/Forrás: 168 archív)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.