Bizonyos esetekben egy harmadik dózist is be kell adni a Sinopharm vakcinájából

Néhány ember szervezete két adag oltás után sem termelt megfelelő mennyiségű antitestet.

2021. március 13., 18:42

Szerző:

Az Egyesült Arab Emírségek részt vett a kínai vakcina 3. fázisú tesztelésében, bizonyos esetekben egy harmadik dózist is be kellett adni a Sinopharm vakcinájából, mert néhány ember szervezete két adag oltás után sem termelt megfelelő mennyiségű antitestet - írja a 444.hu.

A G42 Healthcare tesztelést koordináló cég azt nyilatkozta, hogy egy tudományos kísérlet keretein belül egy „kiválasztott csoport” egy harmadik adagot is kap az oltásból, hogy megvizsgálhassák, milyen immunreakciót vált ki.

A Wall Street Journalnak beszélt nyolc olyan emberrel Abu Dhabiból, akiket az egészségügyi hatóság az elmúlt hetekben behívott, hogy egy harmadik adag Sinopharm vakcinát is beadjanak nekik. Mindannyian az Emírségek valamelyik kormányszervének dolgozói vagy szerződéses partnerei voltak. A beoltottak azt mondták, nem vettek részt tudományos kísérletben.

(Kiemelt kép: A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcináit pakolja a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának munkatársa a hivatal oltóanyag tárolóhelyiségében, Tatabányán, 2021. február 23-án. Fotó: MTI | Krizsán Csaba)