Bérgyilkost fogadott az anya, hogy ölje meg a hároméves fiát

A rendőrség kedden letartóztatott egy 18 éves anyát, miután a rendőrség szerint megpróbált felbérelni egy bérgyilkost, hogy megölje 3 éves fiát.

2023. július 21., 11:23

Szerző:

Jazmin Paez azután került a hatóságok látókörébe, hogy kitöltött egy űrlapot egy kamu bérgyilkossági weboldalon, amelynek célja, hogy „megakadályozza a gyilkosságok elkövetésére irányuló törvényes felkéréseket” – közölte a CNN a Miami-Dade-i rendőrség által kiadott nyilatkozat alapján.

A honlapot üzemeltető személy kapott egy felkérést, hogy szervezze meg a bérgyilkosságot a tervezett áldozatra, Paez fiára – állítja a rendőrség. A honlap üzemeltetője felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, amely ellenőrizte a honlapon közölt információk hitelességét. A nyomozás után a hatóságok kedd este letartóztatták Paezt. A bírósági dokumentumok szerint a 18 éves fiatalt első fokon gyilkosságra való felbujtással és harmadfokon kommunikációs eszköz jogellenes használatára való felbujtással vádolják.

A bírósági dokumentumok szerint Paez szerdán megjelent a bíróságon, és jogi képviseletet kapott a Miami-Dade Közjogi Ügyvédi Irodán keresztül. A CNN megkereste Paez ügyvédjét.

Paez hamis nevet használt a hamis weboldalon a kérelem benyújtásához, és azt kérte, hogy gyermekét minél előbb vigyék messzire, és „esetleg öljék meg“. A rendőrség szerint az adott hét csütörtökét jelölte meg a munka befejezésének határidejeként.

A hatóságok a kamu weboldalon keresztül megszerzett IP-cím és telefonszám segítségével nyomozták le Paezt, ami elvezette őket a 3 éves gyermek nagymamájának lakhelyére. A gyermek a rendőrség szerint akkoriban a nagymamájával élt.

A nagymama a weboldalon beküldött kép alapján megerősítette a tervezett áldozat személyazonosságát, és elmondta a hatóságoknak, hogy a telefonszám a lányáé – közölte a rendőrség.

Paez állítólag májusban elköltözött, de naponta beszélt a fiával telefonon.

Paez letartóztatása előtt egy nyomozó felvette a kapcsolatot a weboldalon megadott számmal, és egy sor szöveges üzenetet váltottak egymással, a felbérelt bérgyilkos szerepében. A telefonszám megerősítette az eredeti kérést, és beleegyezett, hogy 3000 dollárt fizet a munkáért – közölte a rendőrség.

Paezt őrizetbe vették és kihallgatásra bevitték a Miami-Dade-i rendőrségre, ahol a rendőrség szerint bevallotta a tettét. Az anya állítólag azt mondta a rendőröknek, hogy romantikus kapcsolatban állt egy személlyel, akinek nem tetszett, hogy van egy fia, és emiatt szakított Paezzel.

Paez úgy gondolta, hogy ha felbérel egy bérgyilkost a fia megölésére, akkor képes lesz újraéleszteni a kapcsolatukat – mondta a rendőrségnek a nő a vallomás szerint.

(Kiemelt képünk illusztráció Fotó: Fotó:  MadalinCalita via Pixabay)