Bejött a Bitcoin-húzás El Salvadornak: egy állatkórház épül a többletből

El Salvador a bitcoin-műveletekből származó, 4 millió dolláros nyereség egy részét állatkórház építésére fogja fordítani.

2021. október 10., 18:46

Szerző:

El Salvador a bitcoin-műveletekből származó 4 millió dolláros nyereség egy részét, egy állatkórház építésére fogja fordítani – írja Nayib Bukele elnök bejelentése alapján a Portfolio.

El Salvador, amely a világon elsőként engedélyezte a bitcoint törvényes fizetőeszközként szeptemberben, az engedélyezést követő hetekben nem járt túl jól, ugyanis meredeken esett a bitcoin árfolyama. Azonban az elmúlt napokban már újra emelkedett és 56 ezer dollár felett álltak a jegyzések, amire idén, május közepe óta nem volt példa.

Az árfolyam alakulása El Salvador szempontjából sem mellékes, ugyanis az ország bitcoint vásárolt, amelyet a Kongresszus augusztusban engedélyezett 150 millió dolláros egyenleggel, most 4 millió dolláros „többlettel” rendelkezik – mondta Bukele.

„Úgy döntöttünk, hogy ennek a pénznek egy részét egy állatkórházba fektetjük be”

– írta Bukele egy Twitter-posztban. Bukele elmondta, hogy az állatkórház alap- és sürgősségi ellátást, valamint rehabilitációs szolgáltatásokat nyújtana a jövőben.

 

(Kiemelt kép: A salvadori elnöki hivatal sajtóosztályának jóvoltából készült handout fotón Nayib Bukele salvadori elnök beszédet mond a közép-amerikai ország függetlenségének kétszázadik évfordulója napján az elnöki házban, San Salvadorban 2021. szeptember 15-én. Fotó: El Salvador elnökségének sajtóügyi irodája / AFP.)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.