Mintegy 40 ezren tüntettek a kormányzati intézkedések ellen

A rendezvényt több mint ezer rendőr biztosította.

2022. január 8., 19:47

Szerző:

Mintegy 40 ezren tüntettek Bécsben szombaton a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott kormányzati intézkedések, köztük a védőoltás kötelezővé tétele ellen.

A rendőrség szerint a tiltakozás nagyrészt békés volt, de egy ponton fel kellett tartóztatni a tiltakozókat, mert megpróbáltak áttörni a rendőrségi kordonon, és több embert őrizetbe is vettek. A rendezvényt több mint ezer rendőr biztosította.

Ausztria az első európai uniós tagállam, amely általános oltási kötelezettséget rendelt el. A szabályozás a jövő hónapban lép érvénybe.

(Kiemelt képünk: Rendőrök tartják vissza az osztrák kormánynak a koronavírus terjedésének korlátozása érdekében hozott intézkedései ellen tüntető embereket egy tüntetésen Bécsben 2022. január 8-án, az új koronavírus / COVID-19 világjárvány közepette. Fotó:  FLORIAN WIESER / APA / AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.