Sajtótájékoztató közben kapott szájzárat a 81 éves republikánus képviselő

Mitch McConnell, az amerikai szenátusi republikánusok vezetője alig több mint egy hónapon belül másodjára fagyott le újságírók előtt egy sajtótájékoztatón. Egyre többen aggódnak az egészségi állapota miatt.

2023. augusztus 31., 09:41

Szerző:

A BBC beszámolója szerint McConnell több mint 30 másodpercig szünetet tartott, miután arról kérdezték, újraindul el 2026-ban. Többen próbáltak segíteni, de így is hosszú másodpercekig tartott, amíg magához tért.

Távozása előtt nem kommentálta egészségügyi állapotát. A szenátor szóvivője a sajtótájékoztatót követően azt mondta, a szenátor megszédült, ezért tartott rövid szünetet.

 

(Kiemelt kép: Mitch McConnell, az Egyesült Államok Szenátusának kisebbségi vezetője a szenátusi republikánus politikai ebéd után nyilatkozik a sajtónak a washingtoni Capitolban 2023. július 11-én. Fotó: SAUL LOEB / AFP)

 

 

Giorgia Meloni kormánya feltehetően még a mai napon elfogadja az a biztonsági rendeletet, aminek értelmében kiutasítják azokat a külföldieket, akik hamisan nyilatkoznak az életkorukról, hogy bekerülhessenek az Olaszországba kísérő nélkül érkező kiskorúaknak fenntartott védőrendszerbe.

 

2023. szeptember 27., 19:19

Mindenkinek tartózkodnia kellene az olyan nyilatkozatoktól, amelyek tovább fokozzák a migrációs nyomást Európában, ugyanis a menekültkvóták ismételt emlegetése csak megerősíti az embercsempészek üzleti modelljét – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bécsben.