A rendőröket okolják két tinédzser halálos balesete miatt

Zavargások törtek ki a walesi Cardiffban egy hétfői közúti baleset miatt, mert egy két tinédzser halálát okozó ütközésről olyan hamis hírek terjedtek el, amelyek szerint rendőrségi üldözés okozta a balesetet.

2023. május 23., 15:38

Szerző:

A rendőrség tájékoztatása szerint „nagyszabású rendbontás” tört ki, miután a rendőröket a walesi főváros Ely kerületében történt baleset helyszínére hívták hétfő este.

Alun Michael dél-walesi rendőrkapitány a BBC Radio 4 Today című műsorában azt mondta, hogy tudomása szerint közúti baleset történt, amelyben két tinédzser kerékpáron vagy robogón utazott, és meghaltak a balesetben. Közölte, hogy a zavargások a baleset után törtek ki, és a rendőrségi üldözésről terjengő pletykák hamisak, ezért nyomozást fognak folytatni, hogy megpróbálják megállapítani, mi történt valójában.

A Youtube videómegosztó portálon élőben közvetített jeleneteken több tucat, símaszkot viselő embert mutattak be, akik tárgyakat dobáltak és tűzijátékot lövöldöztek a pajzsokkal védekező rendőrök soraiba, miközben helikopter hangját hallani a háttérben. Éjfél előtt két jármű is lángra kapott.

„A rendőrök közül páran megsérültek, de szerencsére egyikük sem volt életveszélyes állapotban” – közölte Michael. Hozzátette: felelősségre fogják vonni az elkövetőket az erőszak miatt. Mark Travis, a dél-walesi rendőrség kapitánya elmondta, hogy részvéttel gondolnak az Ely-ben történt ütközés két elhunyt fiú családjaira, és együttéreznek azokkal, akiket a rendbontás érintett. Elmondta, hogy nem számítottak hasonló jelenetekre egy olyan szívélyes közösségben, mint Ely.