Kamion és kisbusz ütközött össze, több tucat halott

Busz és kamion ütközött Mexikóban, a busz ki is gyulladt, a baleset felelősét még keresik.

2023. május 15., 07:43

Szerző:

Mexikó északi részén legalább 26-an meghaltak, amikor egy személyszállító kisbusz és egy kamion összeütközött az autópályán helyi idő szerint vasárnap - közölte a hatóság.

A busz és a kamion félpótkocsija kigyulladt, a tűz és a roncsok nagy mennyisége miatt az áldozatok száma növekedhet az északi Tamaulipas állam ügyészsége és rendőrsége szerint.

A nyerges vontatót nem találták a helyszínen, feltételezések szerint a teherautó vezetője lekapcsolhatta és elmenekülhetett vele.

A baleset Ciudad Victoria, Tamaulipas állam fővárosa közelében történt, okait vizsgálják - közölték tisztségviselők.

A helyi média jelentései szerint egy nagyobb rokoni csoport tagjai közül került ki sok áldozat, akik kirándulni voltak, a hatóságok ezt azonban nem erősítették meg.

A hasonlóan nagy számú halálos áldozatot követelő mexikói közúti baleseteket korábban a túlterhelt járműveket használó embercsempészek számlájára írták.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: 168.hu | Merész Márton)

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.