Bahreinben Pfizer-vakcinát ajánlanak harmadik oltásként két Sinopharm után

A szigetországban körülbelül 60 százalékban a kínai vakcinával oltottak. Most az 50 felettiek és a túlsúlyosak kaphatnak harmadiknak Pfizert.

2021. június 3., 19:16

Szerző:

Bahreinben a Pfizer-BioNTech vakcinát ajánlják harmadik oltásként koronavírus ellen azoknak, akik két Sinopharm oltást kaptak, elmúltak ötvenévesek vagy túlsúlyosak, esetleg legyengült az immunrendszerük – adta hírül csütörtökön az AP amerikai hírügynökség.

Az első két oltást követően fél évnek kell eltelnie a harmadikig. Bahrein 1,6 milliós lakosságának beoltottsági aránya a világ államai közül a legmagasabbak között van, közelít az 50 százalékhoz, mégis jelenleg súlyos járványhullámmal küzd, olyannyira hogy kéthetes lezáró korlátozásokat rendelt el. 

A szigetországban zömmel Ţ– hozzávetőleg 60 százalékban – Sinopharm vakcinával oltottak. Májusban Bahrein – az Egyesült Arab Emírségekkel karöltve – azt közölte, hogy harmadik oltást is felajánl Sinopharmból, azoknak, akik abból kettőt már kaptak, mert félő, hogy nem termelődik kellő antianyag a beoltottak szervezetében. Vakcinák keveréséről akkor még nem volt szó.

Magyarország május elején állapodott meg Szlovéniával és Bahreinnel is arról, hogy az országok kölcsönösen elismerik egymás oltási igazolásait, függetlenül attól, hogy kit milyen vakcinával oltottak be.

(Kiemelt kép: Mazen Mahdi / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.