Azt várják Merkeltől, nyilvánosan oltassa be magát az AstraZeneca vakcinájával

A német oltási bizottság felülvizsgálja ajánlását, a legutóbbi skóciai tanulmányok szerint ugyanis az idősek körében is hatékony a vakcina.

2021. február 28., 14:45

Szerző:

Carsten Watzl, a híres német immunológus felszólította Angela Merkel német kancellárt a BBC-nek adott interjúban, hogy élő adásban oltassa be magát az AstraZeneca vakcinájával. Az orvos azt várja ettől, hogy a lakosság is elhiszi, biztonságos az oltás – írta a Jutarnji list.

A német immunológus emellett kérte országát, hogy változtassa meg véleményét az AstraZenecáról, és engedélyezze a 65 év felettiek számára is.

Watzl professzor felhívása azután történt, hogy a legutóbbi skóciai tanulmányok kimutatták: az AstraZeneca hatékony az időseknél.

A német egészségügyi hatóságok eddig kevesebb mint 300 ezret használtak fel a rendelkezésre álló 1,17 millió AstraZeneca vakcinából.

Németország egyébként csupán csak az egyike azoknak az uniós országoknak, amelyek kétségeiket fejezték ki az oltóanyag hatékonyságával kapcsolatban időskorúaknál. A német oltási bizottság most viszont felülvizsgálja ajánlását.

(Kiemelt kép: MTI/AP/AFP pool | John MacDougall)