Ostromra készülnek? Az ukrán fegyveres erők szerint az oroszok átcsoportosítják erőiket

Ilja Jevlacs az ukrán fegyveres erők keleti csoportjának szóvivője szerint az oroszok Kupjanszk ostromára készülnek.

2023. augusztus 22., 11:08

Szerző:

Ilja Jevlacs az ukrán fegyveres erők keleti csoportjának szóvivő állítása szerint az orosz fegyveres erők mintegy 45 ezer katonát, ezen kívül pedig 500 harckocsit és gyalogsági harcjárművet, több mint 300 tüzérségi rendszert és 150 rakéta-sorozatvetőt csoportosított át a Lyman-Kupjanszk szektorba – írja a portfolio. Jevlacs azt is elmondta, hogy az orosz csapatok folyamatos nyomás alatt tartják az ukrán védelmet, de az kitart, miután Ukrajna megerősítette a térség védelmét.

Hanna Maljar védelmi miniszterhelyettes azt állította, az orosz csapatok célja visszafoglalni a 2022 végén felszabadított területeket. Továbbá, valószínűleg el akarják vonni erőinket a Bahmut irányú sikeres offenzívától, hogy ne tudjunk minden erőt oda koncentrálni – tette hozzá Malyar. 

(Kiemelt képünkön: Egy álcázott orosz harckocsi, amelyet a 3. harckocsizó vasdandár katonái foglaltak el, miközben az orosz-ukrán háború folytatódik az ukrajnai Harkiv területen 2023. augusztus 18-án. Fotó: Ercin Erturk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)