Egy oroszok által lebombázott területen lévő ukrán borászat nyert egy világversenyt

Az oroszok rendszeresen bombázzák azt a területet, ahol az az ukrán borászat van, amely megnyerte a Decanter World Wines neves borversenyt.

2022. június 7., 17:02

Szerző:

Egy kicsi ukrán borászat, amelynek a szőlőültetvényei az oroszok által elfoglalt egyik ukrajnai területen fekszenek, aranyérmet nyert a tekintélyes Decanter World Wines díjátadón – írja a The Guardian.

„Nem mondhatom, hogy meglepett minket a győzelem, mert a borunk nagyon-nagyon jó” – mondta Svitlana Tsybak, a Beykush borászat vezérigazgatója és az ukrán kézműves borászok szövetségének elnöke.

Ez az első év, hogy egy ukrán bor aranyérmet nyert, ami legalább egy kisvállalkozásnak örömet okozott a szétbombázott országban.

„A mi térségünket rendszeresen bombázzák, ezért csak akkor dolgozunk, amikor tudunk” – mondta Tsybak. „Volt olyan időszak, amikor a harcok miatt nem tudtunk bejutni a raktárunkba. Amint hozzáférést kaptunk, annyi mindent raktunk egy teherautóra, amennyit csak tudtunk, és elszállítottuk Nyugat-Ukrajnába.”

(Kiemelt kép: illusztráció. Ukrán borok. Fotó: Yoko Miwa / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)

Tegnap 21:59

Nem szabad megfosztani a nőket jogaiktól a reproduktív jogok területén, az Európai Unió kötelezettséget vállal arra, hogy az emberi jogokat, köztük a nők és a lányok jogait minden körülmények között védelmébe veszi – jelentette ki Helena Dalli, az Európai Bizottság egyenlőségért felelős tagja Strasbourgban hétfőn.