Az oroszok szerint ukrán dróntámadás érte a Krímet, de elhárították

Tizenhat ukrán harci drón lelövéséről tett bejelentést péntek reggel az orosz védelmi minisztérium.

2023. november 24., 08:29

Szerző:

A tárca Telegram-csatornáján megjelent tájékoztatás szerint 13 pilóta nélküli repülőszerkezetet az Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím félsziget légterében, további hármat pedig Volgográd megye felett semmisítettek meg. A támadás miatt az éjszaka a Kercsi-szoros két partját összekötő hídon felfüggesztették a járműforgalmat. 

Az orosz hadsereg Ukrajnában harcoló déli csapatcsoportja közölte, hogy légvédelme Donyeck körzetében az elmúlt nap folyamán 12 ukrán drónt, és a HIMARS sorozatvetők hat rakétáját lőtte le. A támadások Peszki, Marjinka és Novopetrikivka környékén történtek.

(Kiemelt képünk illusztráció. A Maxar Technologies műholdképe a Krímet Oroszországgal összekötő kercsi híd, valamint a vasútvonal egyes szakaszainak javítását mutatja közelről 2022. október 12-én. Fotó: AFP / Műholdfelvétel ©2022 Maxar Technologies)

Az Európai Unió, több tagállam és az Egyesült Államok is vizsgálatot sürget Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus halála ügyében. Ljudmila Navalnaja azt követeli, adják ki neki a fia holttestét.