Az oroszok szerint kielégítő Navalnij egészségi állapota

Az ellenzéki aktivistát szerdán vizsgálhatták meg, miután fej- és hátfájásról, valamint a lába zsibbadásáról panaszkodott.

2021. március 25., 11:27

Szerző:

Stabilnak és kielégítőnek találta Alekszej Navalnij egészségi állapotát az orosz börtönfelügyelet. Az orosz Szövetségi Büntetésvégrehajtási Szolgálat sajtószolgálatára hivatkozva az MTI azt írja, hogy a panasszal jelentkező fogvatartottakat, közöttük Navalnijt is szerdán vizsgálták meg orvosok.

Navalnij jogi képviselője szerdán arról beszélt a Meduza című független orosz hírportálnak, hogy ügyfelének megromlott az egészsége, zsibbad a lába és fáj a háta. Navalnij képviselője arról is beszámolt, hogy ügyvédet nem engedtek be a Vlagyimir megyei Pokrov 2 nevű büntetőlágerbe, ahol Alekszej Navalnijt is fogvatartják.

Az ellenzéki aktivistát január 17-én Moszkvában vették őrizetbe, amikor hazatért Berlinből, ahol kórházi és rehabilitációs kezelést kapott, miután több nyugati laboratórium egybehangzó szakvéleménye szerint augusztusban novicsokkal megmérgezték.

Február 2-án egy moszkvai bíróság letöltendőre változtatta a rá korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztést. Az ítélet értelmében Navalnijnak a korábban házi őrizetben eltöltött idő figyelembevételével a rá kirótt három és fél évből valamivel több mint két és fél évet kell letöltenie.

(Kiemelt kép: MTI/EPA/Moszkvai Városi Bíróság)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.