Az orosz védelmi miniszter több muníciót ígért a csapatoknak

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a lőszerellátás fokozását ígérte az Ukrajnát megszálló orosz erőknek ukrajnai főhadiszállásukon tett látogatásán.

2023. április 1., 15:25

Szerző:

A védelmi minisztérium szombaton tette közzé a Telegramon azt a videót, amelyen látható, hogy Sojgu magas rangú katonatisztekkel, köztük Valerij Geraszimov vezérkari főnökkel tárgyalt.

 Sojgu egyebek mellett az orosz csapatok lőszerellátásának fokozását ígérte. Mint mondta: „Meghatározták a leggyorsabban fogyó lőszerek rendszeres utánpótlásának mennyiségét, és megteszik a szükséges intézkedéseket ezek növelésére”.

 Eközben Oroszországban szombaton megkezdődött az éves tavaszi katonai sorozás. Az erről szóló rendeletet csütörtökön tette közzé Vlagyimir Putyin orosz elnök.

 A rendelet értelmében a sorozás 2023. április 1-től július 15-ig tart, és 147 ezer, 18 és 27 év közötti orosz állampolgárra vonatkozik.

 Vlagyimir Cimljanszkij, a fegyveres erők vezérkarának ellentengernagya elmondta, hogy a behívottak közül senkit sem küldenek Ukrajnába harcolni.

 2022 őszén 120 ezer embert hívtak be katonai szolgálatra, tavaly tavasszal pedig 134 500-at.

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter részt vesz az Örök Láng és az Ismeretlen Katona sírjánál tartott koszorúzási ünnepségen az Alekszandr-kertben, a Haza Védelmezője Napja alkalmából rendezett rendezvényen Moszkvában 2023. február 23-án. Fotó: Mikhail Metzel / Sputnik / AFP)

17:09

Kína 2030-ig űrhajóst tervez eljuttatni a Holdra – közölte hétfőn a kínai űrhivatal (CMSA) sajtótájékoztatón.