Korlátozzák a Facebook használatát Oroszországban

Megsértődtek, hogy ellenőrzik az orosz oldalak valóságtartalmát.

2022. február 26., 08:09

Szerző:

Az orosz távközlési hatóság, a Roszkomnadzor szerint a Facebook nem tisztelte az „alapvető emberi jogokat és szabadságokat”, amikor korlátozta a hozzáférést négy állami médium bejegyzéseihez – írja a The New York Times alapján a Rakéta.hu. Erre válaszul a mai nappal „lépéseket tesznek azért, hogy részlegesen korlátozzák” a platform elérhetőségét. Nick Clegg korábbi brit miniszterelnök-helyettes, akit nemrég a Meta globális ügyekért felelős elnökévé léptettek elő, azt nyilatkozta, hogy

„az orosz hatóságok elrendelték, hogy fejezzük be négy állami médium tartalmainak a független tényellenőrzését, illetve a bejegyzéseket ne lássuk el figyelmeztetésekkel. Ezt megtagadtuk. Ennek eredményeként bejelentették, hogy korlátozzák a szolgáltatásaink használatát”.

 (Kiemelt kép: Olivier DOULIERY / AFP)

Tegnap 19:19

A jelenlegi amerikai kurzust Moszkva nemcsak a maga, de a világ számára is fő kockázatforrásnak tekinti, és fel szándékozik számolni Washington „dominanciájának maradványait” – hirdette meg Oroszország módosított külpolitikai koncepciója, amelyet pénteken hagyott jóvá Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A norvég fővárosban mintegy 800 kilogramm kokaint talált a rendőrség gyümölcsök közé rejtve, a skandináv országban korábban még soha nem bukkantak ilyen nagy mennyiségű szállítmányra – közölték a helyi hatóságok pénteken.