Az orosz parlament kiáll Putyin mellett

Az orosz Duma és az orosz Szövetségi Tanács is támogatásáról biztosította Putyint.

2023. június 24., 12:07

Szerző:

Az orosz Duma (parlamenti alsóház) képviselői kiálltak Putyin mellett. Az elnöke úgy nyilatkozott, a Wagner-zsoldosok előtt egyetlen helyes út van, a saját népükkel kell lenniük, meg kell védeniük a hazájukat, és követniük kell az orosz elnök parancsait.

Támogatását fejezte ki az orosz Szövetségi Tanács is (parlamenti felsőház), teljes mértékben ott állnak Putyin mögött.

Az elnök „hátbaszúrás”-nak nevezte a történteket. Úgy fogalmazott: „Ez a csata, amikor népünk sorsa dől el, minden erő egyesítését, egységet, megszilárdítást és felelősséget követel, amikor mindent félre kell dobni, ami gyengít minket, minden olyan viszályt, amelyet külső ellenségeink felhasználhatnak és felhasználhatnak arra, hogy aláássanak minket. belülről” – hangsúlyozta az államfő. 

(TASZSZ)

(Kiemelt képünk: Az orosz elnöki sajtóiroda által 2023. június 24-én közzétett felvételen Vlagyimir Putyin orosz elnök nyilatkozik Moszkvában. Vlagyimir Putyin elnök beszédet intéz a nemzethez - közölte a Kreml 2023. június 24-én, miközben Oroszország a Wagner zsoldoscsoport lázadásával néz szembe, amely a moszkvai katonai vezetés megdöntésére esküdött fel. Handout / OROSZORSZÁGI ELNÖK SAJTÓHÁZ / AFP)