Az orosz erők újból Kijevet támadták

Az orosz hadsereg ágyúzta Harkivot is az éjjel. 

2022. július 28., 07:20

Szerző:

Rakétatámadást indítottak az oroszok Visgorod járás ellen csütörtökön hajnalban – jelentette be Olekszij Kuleba, a Kijevi Regionális Katonai Igazgatóság vezetője. 

A katonai vezető szerint a támadás során egy infrastrukturális létesítményre lőttek. Az áldozatokkal kapcsolatos információk tisztázása még folyamatban van. A helyszínen az összes segélyszolgálat dolgozik. Kuleba hangsúlyozta, hogy senki ne hagyja figyelmen kívül a riasztásokat, és ha azok megszólalnak, vonuljon mindenki a menedékhelyre. 

Mikolajivban Olakszandr Szjenkevics polgármester erős robbanásról számolt be hajnali 4 órakor, míg a harkivi városvezető két ágyúzásról írt.

Igor Terekhov szerint mindkét ágyúzás közvetlenül éjfél után érte Harkivot. Az egyik a városközponthoz közel történt, a másik az egyik szomszédos kerületet ért. Beszámolója szerint áldozatokról egyelőre nem tudnak – írja az Index az Unian nyomán. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Hiroto Sekiguchi / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.