Az Egyesült Királyságban már több mint 30 millióan megkapták a második dózist

Az oltási kampányt hétfő óta jelentősen felgyorsították az indiai variáns miatt. 

2021. június 15., 19:37

Szerző:

A brit egészségügyi minisztérium kedd este tette közzé, hogy a brit oltási kampány december 8-i kezdete óta az első oltási adagból eddig 41,8 millióan részesültek, közülük pedig 30,2 millióan a második dózist is megkapták már. Így eddig összesen 72 millió adag oltást adtak be az Egyesült Királyságban, írja az MTI.

A brit kormány a koronavírus először Indiában azonosított delta variánsának terjedése miatt az oltási kampány jelentős gyorsításáról döntött hétfőn.

Boris Johnson miniszterelnök bejelentette, hogy a kormány az eddigi oltási menetrendben szereplő július 31-ről július 19-re hozta előre azt a határidőt, ameddig a teljes brit felnőtt lakosságnak, tehát nagyjából 52,7 millió embernek meg kell kapnia a koronavírus elleni oltás első dózisát.

Ugyaneddig az időpontig mindkét oltási adagot be kell adni a felnőttek kétharmadának, ezen belül az 50 évesnél idősebbek, a fokozottan veszélyeztetettek, az egészségügyi és szociális ellátás első vonalában dolgozók mindegyikének, és azoknak a 40 éven felülieknek is, akik május közepéig megkapták az első dózist.

Az egészségügyi minisztérium kedd esti beszámolója szerint az elmúlt 24 órában tízen, a kedden zárult egy hétben 63-an haltak meg a koronavírus-fertőződés okozta Covid-19 betegségben országszerte.

(Kiemelt kép: EPA | Andy Rain)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.