Az Egyesült Államok és Izrael meg fogja akadályozni, hogy Irán atomfegyverhez jusson

Irán és Szaúd-Arábia is szóba került Joe Biden amerikai elnök és Jaír Lapid izraeli miniszterelnök csütörtöki, jeruzsálemi egyeztetésén, mely után Lapid leszögezte: Izrael és az Egyesült Államok nem tűri, hogy a síita állam atomfegyverre tegyen szert.

2022. július 14., 13:05

Szerző:

A miniszterelnök újságíróknak azt mondta, meg fogják akadályozni az iráni nukleáris törekvéseket, amelyek szerinte nem csupán Izraelre, hanem az egész világra veszélyt jelentenek.

Biden szerdán érkezett Izraelbe, pénteken pedig Szaúd-Arábiában folytat egyeztetéseket.

(Kiemelt kép: Joe Biden amerikai elnök kétoldalú megbeszélést folytat Yair Lapid izraeli miniszterelnökkel egy jeruzsálemi szállodában 2022. július 14-én. Fotó: Mandel Ngan/AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.