Ausztrália hétfőn megnyitja határait a külföldi turisták előtt

A nagyarányú átoltottság ellenére számos tüntetés volt az országban az oltási kötelezettség miatt.

2022. február 20., 10:08

Szerző:

Ausztrália csaknem kétévi járványügyi zárlat után hétfőn megnyitja határait a külföldi turisták előtt.

A határnyitás a legegyértelműbb jele annak, hogy a kormány átváltott a korábbi nagyon szigorú járványügyi intézkedésekről arra a szemléletmódra, miszerint együtt kell élni a vírussal, és a megoldás a halálesetek, súlyos megbetegedések elkerülésére a lakosság minél nagyobb arányú beoltása - írta a Reuters hírügynökség.

A járvány kezdete óta 2,7 millió megfertőződés történt az országban, de ennek zöme azóta, hogy november végén Ausztráliában is megjelent az omikron vírusvariáns. A 94 százalékos átoltottság miatt a halálesetek száma ötezer alatt maradt, ami töredéke annak, ami sok más fejlett országban történt lakosságarányosan.

A nagyarányú átoltottság ellenére számos tüntetés volt az országban az oltási kötelezettség miatt.

(Kiemelt kép: Brisbane, 2021. március 30. MTI/EPA-AAP/Darren England)

 

Tegnap 19:19

A jelenlegi amerikai kurzust Moszkva nemcsak a maga, de a világ számára is fő kockázatforrásnak tekinti, és fel szándékozik számolni Washington „dominanciájának maradványait” – hirdette meg Oroszország módosított külpolitikai koncepciója, amelyet pénteken hagyott jóvá Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A norvég fővárosban mintegy 800 kilogramm kokaint talált a rendőrség gyümölcsök közé rejtve, a skandináv országban korábban még soha nem bukkantak ilyen nagy mennyiségű szállítmányra – közölték a helyi hatóságok pénteken.