Jönnek az újabb szigorítások Ausztriában

Egyes szolgáltatások igénybevételéhez már teljes védettség fog kelleni.

2021. augusztus 7., 18:05

Szerző:

Ausztriában augusztus 15-től újabb szigorítások lépnek életbe, ugyanakkor a Magyarországról beutazóknak továbbra sem kell előre regisztrálniuk, olvasható a szövetségi minisztérium oldalán. A Ciprusról, Spanyolországból, illetve Romániából érkezőkre már szerda óta szigorúbb korlátozások vonatkoznak.

Az új szigorítások értelmében a szállodák, az éttermek, az éjszakai szórakozóhelyek, a boltok, a színházak, a múzeumok és a szabadidő-központok szolgáltatásait csak azok vehetik igénybe, akik már a második dózist is megkapták a koronavírus elleni oltóanyagból. Továbbá a Johnson & Johnson egydózisú oltás után minimum 22 napnak el kell telnie.

A védettséget lehet igazolni EU-s oltási igazolással, zöld útlevéllel, 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszttel vagy egy olyan dokumentummal, ami bizonyítja, hogy a tulajdonosa az elmúlt 90 napon belül átesett a koronavíruson. Ugyanakkor azok, akik 270 napnál régebben kapták meg a második dózisukat, csak PCR-teszt igazolásával látogathatják az említett helyeket.

 

(Kiemelt kép:Bevásárlókocsit fertőtlenítenek egy élelmiszeráruház bejáratában Bécsben 2020. április 1-én. Ausztriában a hatóságok a korábbinál szigorúbban ellenőrzik a koronavírus-járvány miatt bevezett korlátozások betartását, az üzletekben pedig kötelezővé tették a védőmaszkok használatát. MTI/EPA/Christian Bruna) 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.