Árvaházba kell mennie Másának, mert a rajzórán háborúellenes rajzot készített

Egy 12 éves orosz kislánynak azért kell árvaházba, az apjának pedig börtönbe mennie, mert rajzórán a háborút támogató rajz helyett háborúellenes rajzot készített. 

2023. március 1., 17:23

Szerző:

A 12 éves Masa Moszkaljovának az iskolai rajzórán orosz csapatokat támogató képet kellett készítenie, ő azonban ehelyett egy orosz zászlót rajzolt „nemet a háborúra” felirattal, valamint egy ukrán zászlót, amire azt írta, hogy „dicsőség Ukrajnának”. A rajztanár értesítette az igazgatót, aki kihívta a rendőrséget, írja a Guardian.

A hatóságok több órán keresztül egyedül, apja vagy ügyvéd jelenléte nélkül hallgatták ki Mását, akit egy napra egy árvaházba vittek. Az apját is kihallgatták és brutálisan megverték – írja az OVO-Info.

Moszkaljev a Meduzának elmondta, hogy „három és fél órán keresztül [az FSZB tisztjei] azt mondták nekem, hogy rosszul nevelem a lányomat. Azt mondták, hogy el akarják venni tőlem, és börtönbe akarnak zárni.” A férfi egyedül neveli a lányát, ha börtönbe kerül, a kislányt árvaházba küldik.

(Kiemelt képünk forrása: Twitter)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.