Apja kedvéért merült az eltűnt tengeralattjáró legfiatalabb áldozata

A 19 éves Suleman Dawood rettegett a merüléstől, csak azért bele mégis, mert apják napjára esett az utazás. 

2023. június 23., 18:36

Szerző:

A kedden eltűnt Titanic roncsaihoz tartó merülőhajó külső burkolatát a tengerfenéken fedezte fel egy távirányítású keresőjármű – az esetről mi is beszámoltunk. A tengeralattjáró vélhetően összeroppant, majd darabokra szakadt a mélytengeri nyomás miatt, amelyen öten utaztak: Stockton Rush, Shahzada Dawood és a fia, Suleman Dawood, Hamish Harding és Paul-Henri Nargeolet.

A Titan legfiatalabb áldozatának, Suleman Dawood kapcsán drámai információ került nyilvánosségra.

Nagynénje nyilatkozata alapján a tizenkilenc éves fiú rettegett a merüléstől, csupán apja kedvéért volt hajlandó részt venni az utazáson, mert az éppen apák napjára esett 

– tájékoztat az RTL

(Kiemelt képünk: az OceanGate-hez tartozó turista búvárhajót mutatja, amint leereszkedik a tengerre. Folytatja a keresési és mentési műveleteket az amerikai parti őrség Bostonban, miután Kanada délkeleti partjainál eltűnt a Titanic roncsainak helyszínére tartó turista tengeralattjáró. Fotó: Ocean Gate / Handout / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

 

Franciaország szankciókat fontolgat a ciszjordániai palesztinok elleni erőszakért felelős zsidó telepesek ellen, és a francia diplomácia vezetője fel fogja vetni a kérdést európai szinten a hétfői brüsszeli EU-külügyminiszteri találkozón – közölte a tárca csütörtökön.

Washington démonizálja Moszkvát, sajnálatos, hogy Joe Biden amerikai elnök azt állította, hogy Ukrajna veresége esetén fegyveres összecsapás alakulhat ki Oroszország és a NATO között – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak csütörtökön.