Megtalálhatták az Amazonason eltűnt újságíró és társa holttestét

Két holttestet találtak az amazonasi esőerdő azon térségében, ahol eltűnt Dom Phillips és Bruno Pereira.

2022. június 13., 17:05

Szerző:

Brazíliai diplomaták szerint megtalálták az amazonasi esőerdőben eltűnt brit újságíró, Dom Phillips és a brazil őslakos szakértő, Bruno Pereira holttestét egy héttel a páros eltűnése után – írta a Guardian.

Brazília brit nagykövetének egyik segítője hétfőn kora reggel telefonon közölte a hírt Phillips családjával Nagy-Britanniában. Paul Sherwood, az eltűnt újságíró sógora közölte a lappal, hogy a nagykövetség azt mondta nekik, hogy két holtestet találtak az esőerdőben egy fához kötve, viszont a holttesteket még nem azonosították.

A hírt viszont a helyi rendőrség közleményben cáfolta, ugyanis azok szerintük alaptalanok. Beto Marubo, a Javari-völgy egyik prominens őslakos vezetője a Guardiannek elmondta, hogy az őslakos keresőcsapatok nem erősítették meg, hogy két holttestet találtak a keresés helyszínén.

 Az 57 éves Phillips és a 41 éves Pereira a múlt héten tűnt el az Amazonas távoli részén, és a feltételezések szerint június 5-én, vasárnap kora reggel látták őket utoljára Sao Rafael közösségben. A rendőrség vasárnapi közleményében azt írta, hogy a megtalált tárgyak között van egy Phillipshez tartozó hátizsák, csizma, valamint egy egészségügyi kártya. Rábukkantak továbbá Pereira nadrágjára, szandáljára és csizmájára is.

(Kiemelt kép: A Nemzeti Bennszülött Alapítvány munkatársai tiltakoznak Dom Phillips brit újságíró és Bruno Pereira brazil bennszülöttügyi szakértő eltűnése miatt Brazíliában. Fotó: EVARISTO SA / AFP)

 

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.