Alessandra Mussolini tart az Európai Néppártnak borkóstolót az Antall József teremben

Azaz élet az európai értelemben vett jobboldal tájékán, Brüsszelben, 2023-ban.

2023. március 29., 16:47

Szerző:

Borkóstolóval egybekötött sajtótájékoztatóra várja Alessandra Mussolini, Benito Mussolini olasz diktátor unokája és olasz EP-képviselő a brüsszeli Európai Parlamentben az érdeklődőket csütörtökre, azaz március 30-ára. A borkóstoló különlegessége magyar szempontból az, hogy arra a parlament Antall József termében kerül majd sor.

A rendkívül beszédes plakátot David Broder ír-olasz történész szúrta ki a parlamentben jártában és osztotta is meg Twitteren. Neki kapcsolódása is lehet az eseményhez, hiszen éppen „Mussolini unokái” címmel jelent meg könyve a mai olasz szélsőjobboldalról.

Mussolini, aki korábban szníésznő és fotómodell is volt, európai parlamenti képviselőként azért az Európai Néppárt frakciójának tagja, mert a Silvio Berlusconi vezette Forza Italia politikusaként került oda. Míg a híres unoka korábban sok mindenben osztotta a már a Néppártból kizárt Fidesz eszméit, például az LMBT-jogokkal kapcsolatban, nemrég azonban saját maga jelentette be, meggondolta magát: korábbi elveivel ellentétben többé már nem szimpatizál a fasizmussal és az LMBT-jogokat is támogatja.

(Kiemelt kép: Alessandra Mussolini borkóstolója Brüsszelben, az Antall József teremben. Fotó: David Broder, Twitter)