Az egyik leghírhedtebb orosz börtönbe került Navalnij

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető a Melehovó 6-os büntetőtelepről jelentkezett be egy poszt erejéig Instagramján.

2022. június 15., 20:59

Szerző:

A bebörtönzött politikust a vlagyimiri terület Melekhovóban lévő, szigorúan őrzött börtönbe helyezték át – jelentette a TASZSZ orosz állami média Szergej Jazsánra, a regionális közfelügyeleti bizottság elnökére hivatkozva.

Jazsán kedden közölte a TASZSZ-szal, hogy Navalnij megérkezett a börtönbe. Navalnij szóvivője, Kira Jarmysh azonban a Twitteren azt közölte, hogy a médiajelentések ellenére Navalnij csapata nem kapott megerősítést arról, hogy Melekhovóba szállították.

Az ellenzéki politikus Instagramján azt írta, hogy kedden a Melekhovó 6-os büntetőtelepre szállították. „Az űrutazás folytatódik – hajóról hajóra költöztem” – írta.

 

Továbbá közölte, hogy az új helyen karanténban van, így nem tud többet mondani a helyről.

(Kiemelt kép: Alekszej Navalnij ellenzéki vezető videokapcsolaton a moszkvai városi bíróság egyik tárgyalótermében 2022. május 24-én. Fotó: Alekszandr NEMENOV / AFP)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.