Mindannyiunk sikere: felcsúti a világ 2035. leggazdagabb embere

Mészáros Lőrinc Csányi Sándort ugyan megelőzi, de a leggazdagabb nő, pláne Mark Zuckerberg szintjéhez még bele kell húznia. 

2021. április 6., 20:49

Szerző:

A bolygó leggazdagabb embere – immár negyedik éve – továbbra is Jeff Bezos, az Amazon alapító-tulajdonosa – írja a 444 a Forbes idei listája alapján.

Idén rekordszámú, 2755 ember kapott helyet, Jeff Bezost Elon Musk (Tesla), Bernard Arnault (Moët Hennessy Louis Vuitton luxusipari vállalat), Bill Gates (Microsoft) és Mark Zuckerberg (Facebook) követi az élbolyban.

A Forbes szerint 86 százalékuk a járvány ellenére is sokkal gazdagabb lett, a lista szereplőinek összesen több mint 13,1 ezermilliárd dollár a vagyona, ez több mint másfélszerese a tavaly mértnek. A legtöbb milliárdos az Egyesült Államokban él, utána pedig Kínában, harmadik India, negyedik Németország, ötödik Oroszország. Városokat tekintve viszont Pekingben van a legtöbb dúsgazdag ember.

A leggazdagabb nő Francoise Bettencourt Meyers, a L'Oréal alapítójának unokája, az ő vagyona a 12. helyre volt elég. Összesen 368 nő szerepel a listán, ez 36 százalékkal több a tavalyi évhez képest. 

A Forbes gyűjtésében Mészáros Lőrinc a 2035. helyet szerezte meg, az ő értékét a Forbes 1,5 milliárd dollárra becsüli, míg Csányi Sándor 1,2 milliárd dollárral a 2378. helyen áll.

(Kiemelt kép: Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. Fotó: MTI | Koszticsák Szilárd)