Újabb merénylet-kísérlet Ciszjordániában

Lelőttek egy gázoló, majd kést rántó palesztin merénylőt Ciszjordániában – jelentette a helyi média csütörtökön.

2023. április 28., 11:31

Szerző:

Az izraeli hadsereg jelentése szerint a palesztin férfi gázolásos merényletet próbált elkövetni csütörtök délután Ciszjordánia északi részén, az ötös főúton, Ariel telepesváros közelében, a Gitai Avisar csomópontnál, ahol a szemközti sávba hajtott, s megpróbálta elütni az ott tartózkodó civileket és biztonságiakat.

Ezután a szemtanúk beszámolója szerint késsel hadonászva kiszállt az autójából, mire az ott álló katonák rálőttek. A férfi később belehalt sérüléseibe.

A Palesztin Hatóság egészségügyi minisztériuma szerint a merénylő a 39 éves Ahmed Taha volt. Az incidensben egy palesztin könnyebben megsérült, amikor Taha autójával nekiütközött egy palesztin járműnek.

Az Izraelben és Ciszjordániában elkövetett palesztin támadásokban az év eleje óta 19 ember vesztette életét, és többen súlyosan megsebesültek, és idén már csaknem száz palesztin is meghalt Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálembe támadások, vagy a biztonsági erőkkel való összecsapások során. 

(Kiemelt kép: izraeli rendőrök járőröznek a jeruzsálemi óvárosban, a Damaszkuszi kapu közelében 2021. november 22-én. Előző nap egy palesztin fegyveres tüzet nyitott Jeruzsálem óvárosában, négy embert megsebesített, mielőtt a biztonsági erők agyonlőtték. Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi)