Agatha pusztítóbb volt, mint gondolták

Legalább tizenegy halálos áldozatot hagyott maga után az Agatha hurrikán Mexikóban, elsősorban a déli Oaxaca államban, 21 embert pedig még keresnek.

2022. június 1., 06:54

Szerző:

Alejandro Murat kormányzó közlése szerint a legsúlyosabb helyzetbe a tengerparti térségek és a Sierra Sur hegyvidéki terület kerültek. Kedd éjjel az állam jelentős részében még szünetelt az áramellátás és a távközlési szolgáltatások, szerdán az iskolák nagy részét zárva tartják.

A szokatlanul heves hurrikán - amelyet helyenként 165 kilométeres óránkénti szél jellemzett - áradást és földcsuszamlásokat is okozott, elsősorban a Csendes-óceán partján. Ezek sodorták el, illetve temették maguk alá az áldozatokat.

Az NHC amerikai hurrikánközpont adatai szerint májusban ilyen erősségű vihar még soha nem csapott le a térségre.

(Kiemelt képünk illusztráció:Az Ida névre keresztelt trópusi viharról tudósító forgatócsoport a Pontchartrain-tó partján New Orleansban 2021. augusztus 29-én. Fotó: MTI/AP/Gerald Herbert)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.