Ismét meggyilkoltak egy újságírót Afganisztánban

Egy rádió főszerkesztője volt az áldozat, aki civil aktivistaként is tevékenykedett.

2021. január 1., 18:40

Szerző:

Újabb újságírót gyilkoltak meg fegyveresek pénteken Afganisztánban. Az áldozat, Biszmilláh Ádel Ajmak korábban halálos fenyegetéseket is kapott, Gor tartomány központjában lőtték agyon.

Habíbulláh Radmanis tartományi kormányzóhelyettes elmondta, hogy az újságíró múlt héten arról számolt be, hogy megtámadták. Ő az első sajtós, aki idén vált gyilkosság áldozatává az országban, de az elmúlt hónapokban több hasonló eset is volt: november óta már ő a hatodik olyan újságíró, aki célzott támadásban vesztette életét.

Aimak meggyilkolásának elkövetőjeként egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett. A Riporterek Határok Nélkül szerint Afganisztán - Mexikó, Irak, India és Pakisztán mellett - a világ legveszélyesebb országa az újságírók számára.

(MTI)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.