Addig hullámvasutazhatnak, amíg nem negatív a COVID-tesztjük

Bent ragadtak a sanghaji Disneylandben a látogatók, addig nem engedik ki őket, amíg nincs negatív COVID-tesztjük. A jó hír viszont azt, hogy a hullámvasutak továbbra is üzemelnek.

2022. október 31., 18:47

Szerző:

Kína ellentmondásos zero-Covid politikája miatt már több millió embert zártak be több alkalommal is karanténba, néha rendkívül szokatlan helyre. Most éppen a sanghaji Disneyland vendégeit nem engedik ki a park területéről addig, amíg nem produkálnak negatív koronavírus-tesztet – írja a BBC nyomán a szeretlekmagyarorszag.hu.  

Legutóbb hasonló módon a svéd bútorokat forgalmazó sanghaji Ikeát helyezték zárlat alá. Hasonlóan, mint a Disneylandből, az értesítés után hiába szaladt mindenki a kijárathoz, már senkit nem engedtek ki. A BBC beszámolója szerint viszont jó hír, hogy a hullámvasutak továbbra is működnek azok számára, akik a „Föld legboldogabb helyén” rekedtek.

A kínai WeChat közösségi oldalon a sanghaji vezetés közölte: A parkba tilos belépni, a bent tartózkodók pedig csak akkor távozhatnak, ha negatív lesz a teszteredményük. 

Nem ez az első eset, hogy a park váratlanul bezárt. Tavaly novemberben 30 ezer ember rekedt bent, miután a hatóságok elrendelték, hogy mindenkit teszteljenek a kontaktkutatás részeként.

A park egyelőre nem tudja, mikor nyithatja meg újra kapuit. A Shanghai Disney közölte, hogy akik már megváltották jegyeiket, azt hat hónapig felhasználhatják, de igény esetén visszatérítik az árát is.

(Kiemelt képünk: Látogatók pózolnak egy csoportképhez a sanghaji Disneylandben, 2022. június 30-án. A sanghaji Disneyland csütörtökön nyitotta meg újra kapuit, miután több mint három hónapig zárva volt a COVID-19 járvány elleni küzdelem miatt. Fotó: Xinhua/Ren Long)