Hetedszerre robbantottak a terroristák Kabulban

Már a hetedik robbantást jelentik csütörtökön az afgán fővárosból.

2021. augusztus 26., 22:07

Szerző:

A Twitteren több felhasználó és hírügynökség is ötödik, hatodik és hetedik robbantásról ír a kabuli terrortámadásokkal kapcsolatban. Csütörtökön a kabuli reptéren követték el az első öngyilkos merényletet, a másodikat pedig egy olyan hotel mellett, amiben a brit csapatok folytatták az evakuáció adminisztrációját. A harmadikat egy tálib jármű ellen követték el az afgán főváros Puli Sukhtab nevezetű környékén, a negyediket az Ahmad Shah Baba Mina nevű negyedben.

(Kiemelt kép: Afgán milícia tagja gyülekeznek Ismal Khan hadúrnak, a Mujahideen korábbi vezetőjének házánál, hogy támogassák az afgán védelmi erők tálibok elleni haráct, 2021. július 9-én. Fotó: Hoshang Hashimi / AFP)

 

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.