06:50 - 09:00

Most: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

A szociáldemokraták saját kormánybuktató indítványt terjesztettek be

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) támogatásával benyújtott kormánybuktató indítvánnyal szemben alkotmányossági kételyek merültek fel.

2021. szeptember 28., 11:53

Szerző:

A román parlament legnagyobb frakciójával rendelkező, ellenzékben lévő Szociáldemokrata Párt (PSD) beterjesztette kedden saját bizalmatlansági indítványát a Florin Citu vezette jobbközép kormány ellen, arra hivatkozva, hogy az USR-PLUS szövetség által kezdeményezett, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) támogatásával benyújtott kormánybuktató indítvánnyal szemben alkotmányossági kételyek merültek fel.

Marcel Ciolacu PSD-elnök szerint ez a leggyorsabb módja annak, hogy - akár már a jövő héten - leváltsák a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) "hozzá nem értő" kormányát, a PSD 157 törvényhozó által aláírt kezdeményezése ellen ugyanis szerinte nem emelhető semmilyen szabályossági kifogás.

 

 

(Kiemelt kép illusztráció: Bukarest, 2021. március 7. A koronavírus-járvány ellen újonnan bevezetett szigorítások és az esetleges kötelező védőoltás terve ellen tüntetnek a román parlament bukaresti épülete előtt 2021. március 7-én. A parlamentbe benyújtott egyik törvénytervezetről a tiltakozás szervezői úgy vélik, hogy kötelezővé tenné a koronavírus elleni védőoltást Romániában. MTI/EPA/Robert Ghement)