A szlovén elnök saját podcast-sorozatot indított

Saját podcast-sorozatot indított Nataša Pirc Musar szlovén elnök, tervei szerint neves szlovénekkel és külföldi vendégekkel készít majd interjúkat – adta hírül a helyi média.

2024. január 15., 12:47

Szerző:

„Fontosnak tartom, hogy hozzáértő emberek segítségével tágítsuk mindenki látókörét Szlovéniában” – mondta első podcastjának bevezetőjében az államfő, amely hétfő reggel került adásba. Reményét fejezte ki, hogy olyan témákat vitathatnak meg nyilvánosan, amelyekből kiderül, társadalomként mit csinálnak rosszul a szlovének, és mit tehetnek a dolgok jobbá tétele érdekében mindenki számára. 

Első vendége Reneta Salecl, Szlovénia egyik legismertebb filozófusa volt. A mai korra jellemző identitásválságról, valamint a válságok és katasztrófák idején tanúsított önzetlen szolidaritásról fejtették ki véleményüket. A szavak ereje (Moč Besede) című podcast kezdetben az elnök Youtube-csatornáján érhető el, később pedig más podcast-platformokra is felkerül. 

Pirc Musar pályafutását újságíróként kezdte. Hat évet töltött a közszolgálati televíziónál riporterként és műsorvezetőként, majd további öt évet a POP TV híműsorának vezetőjeként.

(Kiemelt képünkön: Nataša Pirc Musar szlovén elnök podcast sorotának felvételén. Fotó: Natasa Nataša Pirc Musar szlovén elnök X-oldala)

18:31

Ukrajna 2024-ben nemcsak védekezik az országot támadó orosz hadsereg ellen, hanem új ellentámadást is készít elő – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a FoxNews amerikai hírtelevíziónak az ukrajnai frontvonal közelében adott interjújában, amelyet az Ukrajinszka Pravda hírportál pénteken szemlézett.

Kötelező lesz a Putyinnal készített két órás interjú elemzése és oktatási használata az orosz iskolákban. Putyin mondanivalója annyira jelentős oktatási forrás, hogy társadalomismeret, történelem, irodalom, számítástechnika és az idegen nyelvű órákon is javallott azt elemezni.