A Sega kivásárlási ajánlatot tett az Angry Birds fejlesztőjére

A japán Sega Sammy Holdings Inc kivásárlási ajánlatot tett a finn Rovio Entertainment szoftverfejlesztő vállalat, az Angry Birds mobiltelefonos játék szerzőjére – jelentették be a felek közös közleményben hétfőn.

2023. április 17., 13:47

Szerző:

A Sega 706 millió eurós, részvényenként 9,25 eurós akvizíciós ajánlata az Angry Birds fejlesztőjére19 százalékos prémiumot hordoz a papír 7,775 eurós pénteki záróárfolyamához képest.

A Wall Street Journal már pénteken megszellőztette a „küszöbön álló” kivásárlási ajánlat hírét.

Az izraeli Playtika vállalat januárban tett kísérletet a Rovio kivásárlására egy 683 millió eurós ajánlattal, a tárgyalások azonban a Rovio múlt havi közleménye szerint eredménytelenül lezárultak.

(Kiemelt kép: Sanghaj első Angry Birds Activity Parkja a sanghaji Tongji Egyetemen. A Sega japán videojáték-konszern felajánlotta, hogy megvásárolja az Angry Birds-t gyártó Rovio-t, több mint 700 millió euróra becsülve a finn céget, közölték a társaságok 2023. április 17-én. Fotó: Peter Parks / AFP)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.