A Roszkozmosz tagadja, hogy űrhajósaik Ukrajnát támogatnák

"Néha a sárga az csak sárga."

2022. március 19., 20:07

Szerző:

Az orosz űrügynökség, a Roszkozmosz azt mondta, hogy „néha a sárga csak sárga”, válaszul azokra a találgatásokra, hogy űrhajósaik Ukrajna zászlajának színeibe öltöztek – írja a BBC.

Az orosz űrhajósokról készült képek, amelyeken nemzetközi társaikkal együtt sárga egyenruhát viselnek kék szegéllyel, egyesek azt hitték, hogy háborúellenes tüntetést rendeztek.

A szabványos orosz egyenruha egyszínű kék, mégis, amikor a férfiakat megkérdezték a ruházatukról, az egyikük azt válaszolta, hogy „rajtunk volt a sor, hogy színt válasszunk... és sok sárga anyagot halmoztunk fel”.

(Kiemelt kép: A Roszkozmosz Orosz Szövetségi Űrügynökség által közreadott képen Christopher Cassidy amerikai, valamint Anatolij Ivanisin és Ivan Vagner orosz űrhajós (b-j) a bajkonuri űrközpontban tarott sajtóértekezlete végén, 2020. április 8-án. MTI/EPA/Roszkozmosz/Andrej Seljepiny)

18:12

Kaució bevezetését kezdeményezi az Európai Bizottságnál az ukrán gabonaszállításokkal kapcsolatban a négy visegrádi ország, Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia – jelentette be Marek Vyborny cseh mezőgazdasági miniszter kedden.

16:24

A szlovákiai választási kampányban terjesztett álhírek miatt az Európai Bizottság súlyos pénzbüntetéssel sújthatja mindkét népszerű közösségi felületet. A digitális szolgáltatásokról szóló új uniós törvény alapján ugyanis a techcégeknek már szigorúbban kellene szűrniük a platformjaikon terjedő dezinformációkat.