A román védelmi minisztérium az Orosz Föderáció részeként tüntette fel a Krímet

Kissé megszaladt az a Facebook-bejegyzés.

2022. február 5., 17:34

Szerző:

A román védelmi minisztérium közölt egy Facebook-bejegyzést, ami az Orosz Föderáció térképét ábrázolja úgy, hogy a Krím-félszigetet is annak részeként tüntetik fel, tudta meg a Főtér.

A valószínűsíthető baki már csak azért is meglepő, mert Románia lelkes NATO-tagként maga sem ismeri el a félsziget 2014-es egyoldalú annektálását Ukrajnától.

 (Kép forrása: Főtér/Hotnews)

A román védelmi minisztérium időközben törölte a bejegyzést, és a javított változatban már a nemzetközileg is elismert állapot szerepel, azaz a Krím továbbra is Ukrajna részét képezi (a térképen is).

 

(Kiemelt kép: Alekszej NIKOLSZKIJ / Szputnyik / AFP)

 

A jelenlegi amerikai kurzust Moszkva nemcsak a maga, de a világ számára is fő kockázatforrásnak tekinti, és fel szándékozik számolni Washington „dominanciájának maradványait” – hirdette meg Oroszország módosított külpolitikai koncepciója, amelyet pénteken hagyott jóvá Vlagyimir Putyin orosz elnök.

2023. március 31., 17:07

A norvég fővárosban mintegy 800 kilogramm kokaint talált a rendőrség gyümölcsök közé rejtve, a skandináv országban korábban még soha nem bukkantak ilyen nagy mennyiségű szállítmányra – közölték a helyi hatóságok pénteken.