A rendőrség elfogta a karlsruhei gyógyszertári túszejtőt

A német rendőrség pénteken este behatolt abba a karlsruhei gyógyszertárba, ahol a nap folyamán egy férfi túszokat ejtett, és elfogták a feltételezett elkövetőt, közölték a helyi hatóságok.

2023. március 11., 06:23

Szerző:

Előzetes értesülések szerint nem történt személyi sérülés. A Reuters hírügynökség nem sokkal korábban szemtanúkra hivatkozva közölte, hogy rendőrök taktikai felszerelésben rohamozták meg a patikát. A dpa német hírügynökség két durranásról számolt be.


A délután folyamán több embert ejtettek túszul a német város egyik patikájában. A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap a hírportálján azt írta, hogy az elkövető egy férfi, és millió eurós nagyságrendű váltságdíjat követelt a túszok – két ember – elengedéséért. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, és széles körben lezárta a környéket. A hatóságok ugyanakkor nem nyilatkoztak az elkövető követeléseiről.


Az SWR szerint ugyanebben a belvárosi gyógyszertárban néhány hete egy férfi behatolt az üzlethelyiség személyzetnek fenntartott részébe, magához vett egy literes kiszerelésű metadont, és egy fűrészre hasonlító tárggyal megfenyegette a dolgozókat, majd elmenekült. Nem sikerült kézre keríteni.
A metadon erős fájdalomcsillapító, amelyet heroinfüggők gyógykezelésében is használnak a kábítószer helyettesítésére.

(Kiemelt képünk: Fotó: K: Martin Oversohl/dpa. Martin Oversohl / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)