A nyolcadik szankciós csomagból kimaradhat az olaj és gáz

Sajtóinformációk szerint a G7-ek még mindig dolgoznak az olajárplafon részletein, így nem biztos, hogy az szerepelni fog a nyolcadik Oroszország elleni szankciós csomagban.

2022. szeptember 25., 19:15

Szerző:

„Mivel a G7-ek még mindig dolgoznak az olajárplafon részletein, ez valószínűleg nem szerepel majd az EU Oroszország elleni sürgősségi szankciós csomagjában” – írta a twitterén Rikard Jozwiak, a Szabad Európa szerkesztője, amit a 444 szúrt ki.

Jozwiak szerint viszont a vegyipar, a gépgyártás és a fémipari termékek lesznek a szankciócsomag következő „szereplői”, összesen 12 milliárd euró értékben.

Eddig se volt szankció az orosz gáz és olaj ellen

Az ukrajnai háború kitörése óta hét szankciós csomagot fogadott el az Európai Tanács. Összeszedtük mit is tartalmaztak az eddigi csomagok. Spoiler alert: Egyik sem szól az orosz gázról vagy olajról.

(Fotó: Nikolay DOYCHINOV / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.