A nyolcadik szankciós csomagból kimaradhat az olaj és gáz

Sajtóinformációk szerint a G7-ek még mindig dolgoznak az olajárplafon részletein, így nem biztos, hogy az szerepelni fog a nyolcadik Oroszország elleni szankciós csomagban.

2022. szeptember 25., 19:15

Szerző:

„Mivel a G7-ek még mindig dolgoznak az olajárplafon részletein, ez valószínűleg nem szerepel majd az EU Oroszország elleni sürgősségi szankciós csomagjában” – írta a twitterén Rikard Jozwiak, a Szabad Európa szerkesztője, amit a 444 szúrt ki.

Jozwiak szerint viszont a vegyipar, a gépgyártás és a fémipari termékek lesznek a szankciócsomag következő „szereplői”, összesen 12 milliárd euró értékben.

Eddig se volt szankció az orosz gáz és olaj ellen

Az ukrajnai háború kitörése óta hét szankciós csomagot fogadott el az Európai Tanács. Összeszedtük mit is tartalmaztak az eddigi csomagok. Spoiler alert: Egyik sem szól az orosz gázról vagy olajról.

(Fotó: Nikolay DOYCHINOV / AFP)

Tegnap 19:01

A büntetőtörvénykönyv előírásainak többrendbeli megsértésére és alapvető hiányosságokra hivatkozva megszűntette a szlovák legfelsőbb ügyészség a Robert Fico volt kormányfő és három társa ellen idén tavasszal bűnszövetkezet létrehozása és más vádakkal indított eljárást – közölte kedden a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a legfelsőbb ügyészség bejelentésére hivatkozva.

Tegnap 18:37

Oroszország örökre elveszítette legnagyobb energiavásárló ügyfelét, Európát – szögezte le Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) török származású ügyvezető igazgatója egy keddi energetikai konferencián.