A közép-kelet-európai régió lett a járvány epicentruma

A friss adatok tükrében a negyedik hullám a mi régiónkban csak most kezd beindulni. 

2021. október 30., 10:43

Szerző:

Az új koronavírusos esetek számának 7 napos mozgóátlaga alapján a közép-kelet-európai régió vált a járvány gócává a világon, írja a portfolio.hu. A járvány negyedik hulláma a régió több országában még csak most robbant be.

Romániában ennek ellenére, a helyzet javulni kezdett az elmúlt napokban. Korábban a kórházak már nem bírták a terhelést. A járvány görbe lefelé tart a szomszédban, és úgy tűnik már elérte csúcsát a negyedik hullám. 

Hivatalosan a világon 246 004 319 koronavírus-fertőzöttet jegyeztek fel eddig a járvány alatt. A halálos áldozatok száma pedig 4 988 624 fő. 

(Kiemelt kép: Orvosi sszemélyzet koronavírussal fertőzött betegeket lát el a moszkvai Sokolniki Kiállítási és Kongresszusi Központban felállított ideiglenes intenzív kórházban 2021. június 23-án. Fotó: Alexey Maishev / Sputnik/AFP)

 

 

15:38

Legalább negyvenegyen meghaltak a tüntetők és a biztonsági erők közötti összecsapásokban a héten Zahedanban – közölte az Iráni Emberi Jogok (IHR) nevű, norvégiai székhelyű szervezet vasárnap.

15:24

Az izraeli kormány programot fogadott el az orosz bevándorlók fogadására, mely segíti beilleszkedésüket – jelentette a Maárív című izraeli újság hírportálja vasárnap.

2022. október 2., 10:43

Legalább huszonhatan meghaltak és tizenhatan súlyosan megsérültek, amikor felborult és egy tóba süllyedt egy zarándokokat szállító traktor India északi részén – közölték a helyi hatóságok.