A kirekesztés ellen fog tiltakozni a holland csapatkapitány is a Puskás Arénában

Georginio Wijnaldum a nyolcaddöntős meccsre szivárványos karszalagot húz fel. A mérkőzés vasárnap lesz a Puskás Arénában.

2021. június 23., 08:06

Szerző:

Különleges karszalagot vesz fel a holland futballválogatott csapatkapitánya, Georginio Wijnaldum csapata nyolcaddöntős Eb-meccsére, amelyet vasárnap a Puskás Arénában rendeznek meg.

A karszalagon, amelyen a One Love felirat, valamint egy egyes szerepel szivárványszínű, szív alakú mezőben, egyértelmű üzenetet akar küldeni az Oranje:

elítélik a kirekesztés és a diszkrimináció bármely formáját, miközben kiállnak a befogadásért.

Ahogy a hvg.hu emlékeztet, a holland válogatott tavaly ősszel indította be a One Love kampányt, ezzel a logóval ellátott melegítőfelsőt már viseltek, a karszalagot azonban most először használják majd.

A szivárványos karszalaggal azonban várhatóan nem lesz gondja a szövetségnek. A német válogatott kapusa több Eb-meccsen is ilyet viselt, ami miatt vizsgálat is indult, az UEFA azonban végül úgy döntött, hogy Manuel Neuer nem politikai indíttatásból vette fel, hanem hogy jó ügyet szolgáljon.

(Kiemelt kép: OnsOranje Twitter)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).