A home office-t is bevetik az omikron ellen

Otthoni munkavégzésre biztat egy kormány.

2021. december 8., 21:45

Szerző:

A brit kormány azt kéri, hogy aki megteheti, a jövő héttől inkább otthonról dolgozzon – közölte szerdán Boris Johnson miniszterelnök.

Johnson a Downing Streeten tartott szerda esti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: az iránymutatást a koronavírus nemrégiben azonosított omikron változatának felbukkanása indokolja.

A kormány célja az, hogy a variáns vizsgálatának ideje alatt is lassítsa az omikron terjedését és időt nyerjen ahhoz is, hogy minél többen megkaphassák a koronavírus elleni oltás emlékeztető és hatáserősítő harmadik dózisát.

Boris Johnson bejelentette azt is, hogy péntektől kötelezővé válik a maszkok viselése a legtöbb zárt közösségi intézményben, köztük a színházakban és a mozikban is. Mindemellett oltási igazolást kell majd felmutatni az éjszakai szórakozóhelyeken és a nagy tömegeket vonzó rendezvényeken.

 

(Kiemelt kép: Omicron felirat Krakkóban 2021. november 28-án. Fotó: Jakub Porzycki/NurPhoto via AFP) 

 

Tegnap 20:22

Versenyt fut az idővel Németország legismertebb nácivadásza, Thomas Will, aki abban bízik, hogy – 78 évvel a második világháború befejezése után – a jövőben is lehetőség nyílik azoknak a náci bűnösöknek az elítélésére, akiknek a bűnössége bizonyítható.