A Hamász tömeggyűlésre szólította az egész muszlim világot

A Hamász terrorszervezet pénteken tömeggyűlésekre hívja a Ciszjordániában, Jeruzsálemben, valamint az arab és muzulmán világban élő palesztinokat, hogy támogassák az Izrael elleni háborút.

2023. október 10., 14:26

Szerző:

A Hamász üdvözli fegyveres szárnyának, az Izz al-Din al-Kasszamnak az eredményeit, és felszólítja a ciszjordániai fiatal palesztinokat, hogy „emelkedjenek fel, és menjenek ki az üvöltő tömegbe”, csapjanak össze a telepesekkel és a katonákkal a térségben.

Az arab izraelieket is felszólította, arra kérve őket, hogy gyűljenek össze a jeruzsálemi al-Aksza-komplexumnál, a Templom-hegyen, hogy megakadályozzák azt, hogy a zsidók „megszentségtelenítsék” és „építsenek rá”. 

A Hamász emellett felhívást intéz a diaszpórában élő palesztinokhoz, valamint „arab és iszlám nemzetünk szabad népéhez szerte a világon”, hogy gyűljenek össze „a Jeruzsálemhez legközelebbi ponton”, hogy kifejezzék szolidaritásukat a terrorcsoporttal, és megállítsák „a Jeruzsálem és az al-Aksza zsidósítására irányuló izraeli terveket” – írja a The Times of Israel.

(Kiemelt képünkön: Palesztinok imádkoznak az izraeli nagykövetség közelében a belvárosban 2023. október 8-án. A Hamász fegyveresei a jom kippuri háború 50. évfordulóján, valamint a szombati szukkot zsidó ünnep, a Szukot 50. évfordulóján százak halálát követelő szárazföldi, légi és tengeri támadást indítottak Izrael ellen. Izrael megtorlásul légicsapásokat mért a Gázai övezetre, és megfogadta, hogy "példátlan árat" fog fizetni a Hamásznak. Fotó: John Lamparski / NurPhoto / NurPhoto az AFP-n keresztül.)