A háború sújtotta Ukrajnában sem sokkal nagyobb az infláció, mint Magyarországon

Ukrajnában az év eleje óta 21,8 százalékkal nőttek az árak, Magyarországon közel 16 százalékos az infláció.

2022. október 11., 06:37

Szerző:

Tavaly szeptemberhez képest 24,6 százalékos volt az infláció. Szeptemberben 1,8 százalékkal drágultak az élelmiszerek, a legnagyobb mértékben, 22,7 százalékkal a tojás. A zöldségfélék 10,4 százalékkal kerültek többe, mint augusztusban. A szeszes italok és dohánytermékek ára 1,1 százalékkal, a ruházati cikkek és lábbelik ára pedig 9,8 százalékkal nőtt. A rezsi 0,9 százalékkal, a háztartási cikkek és háztartási gépek 2,8 százalékkal, a közlekedés 0,4 százalékkal drágult.

 Az ukrán jegybank 31 százalékos idei inflációval számol.

(Kiemelt kép: Ukrán katona egy svéd-brit hordozható NLAW páncéltörő irányított rakétavetővel. Fotó: STR / Ukrajna Fegyveres Erői / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.